BATC de 5 principes


Hypnosepraktijk Twente is als natuurgeneeskundige therapeut aangesloten bij beroepsvereniging BATC. 

batc beroepsorganisatie

BATC natuurgeneeskundige therapeuten en vakspecialisten staan bekend voor het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit van zorg te bieden aan hun cliënten. Deze hoogwaardige kwaliteit van zorg kunnen wij garanderen doordat BATC therapeuten breed geschoold zijn.

Je onderbewustzijn maakt soms rare sprongen waardoor we in de problemen komen. Vaak is dit onmacht waardoor je denkt dat je zelf niet veel aan kunt veranderen. Als je oude patronen, gewoontes, blokkades en negatieve gedachten kunt verwijderen zonder gebruik te maken van farmaceutische middelen dan spreken we van natuurgeneeskunde. Tegenwoordig
ook wel complementaire zorg genoemd. De nadruk van de behandeling bij
Hypnosepraktijk Twente ligt vooral om oplossingsgericht te kijken naar je klacht.
Door nieuwe positieve suggesties aan je onderbewustzijn door te geven worden
je klachten snel omgezet naar positieve veranderingen. Hypnose is een krachtig
instrument wat hierbij helpt.

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn client op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Hypnosepraktijk Twente volgens de vijf natuurgerichte principes van BATC:

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat energie.
Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas worden gewerkt aan de overige principes; prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijke welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat de eventuele blokkades worden opgeheven.

Een rode draad in de behandelingen van Hypnosepraktijk Twente zijn positieve veranderingen teweeg brengen. Als je last hebt van blokkades, oude patronen en negatieve gedachten kan dit enorm belemmeren in je dagelijkse leven. Hypnose kan je helpen om deze blokkades, oude patronen en negatieve gedachten om te buigen naar positieve suggesties. Hierdoor zal je weer kunnen genieten van het leven en zal je weer genoeg energie hebben om alles uit het leven te halen. 

Energiestromen zijn namelijk noodzakelijk om te kunnen functioneren, bij een tekort aan energie kunnen organen en weefsels ontregeld raken. Als een blokkade de energiestroom afsluit kunnen hierdoor emotionele en fysieke klachten ontstaan. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden.

Hypnose is een pure vorm van ontspanning en een ontzettend krachtig instrument waardoor je heerlijk relaxt wordt van een behandeling en veel resultaat kan behalen met 1 behandeling. Stress doet veel met je lichaam waardoor je tal van klachten kunt ervaren. Door de hypnose behandelingen leer je en krijg je steeds meer inzicht in jezelf waardoor je klachten verminderen of zelfs verdwijnen. 

2. Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situatie juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

De energieblokkades kun je door hypnose behandelingen opsporen en oplossen waardoor je lichaam weer goed gaat functioneren. Zonder een goede geleiding kan je lichaam klachten gaan geven en stagneren. Met hypnose kunnen we ons onderbewustzijn weer laten samenwerken met ons bewustzijn waardoor de prikkels op de juiste manier weer invloed krijgen op je lichaam en geest.

3. Drainage

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

Hypnosepraktijk Twente gaat inhoudelijk in op de voeding en eventuele intoxicaties (roken, alcohol, drugs) van de client. Wanneer een client in de praktijk komt voor een van de verslavingen gaan we hier dieper op in maar zonder oordeel. Hypnose kan helpen bij het verminderen en/of stoppen met deze middelen. Is er sprake van extreme middelenmisbruik kan Hypnosepraktijk Twente de client doorverwijzen naar de daarvoor bedoelde instanties. 

Ook kijkt Hypnosepraktijk Twente naar duidelijk onderliggende klachten waar we de client mee helpen en zal worden bijgestuurd waar nodig.

4. voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

Voeding is tegenwoordig ontzettend belangrijk. Een goed eetpatroon is dan ook belangrijk om optimaal te kunnen functioneren. Als je lichaam ongezonde/onjuiste voeding binnen krijgt kan dit leiden tot ziekte. Het kan ook voorkomen dat voeding die je jaren hebt kunnen verdragen dit ineens niet meer zo is. Mocht dit zo zijn of er zijn aanwijzingen waardoor je lichaam hier slecht op reageert kan Hypnosepraktijk Twente de client doorverwijzen naar een specialist natuurgeneeskundige.

Voeding is belangrijk voor ons lichamelijke en mentale welzijn. Klachten zoals slapeloosheid, depressiviteit, overprikkeld, onzeker, overgewicht, diabetes type 2 en buikklachten zijn veelvoorkomend bij ons in de praktijk waar we ons focussen op je voedingspatroon en achterliggende klachten. 

Hypnosepraktijk Twente is gecertificeerd leefstijlcoach waarbij we je kunnen helpen bij een goed en  gezond eetpatroon wat bij je past. Voor Hypnosepraktijk Twente bestaat een gezond voedingspatroon voornamelijk uit:

Zo puur mogelijk eten zonder pakjes en zakjes. Daarbij hoort een gevarieerd menu zoals: volkoren producten, zuivelproducten, 2 stukken fruit en 250 groente per dag. Het liefst bij elke maaltijd een stuk groente. Vlees zo puur mogelijk bijvoorbeeld bij de slager (wel beperkt vlees eten), vis, granen, noten, zaden, peulvruchten, 1 1/2 liter water per dag, kruiden mag, kokosolie of palmolie, olijfolie. Raadgever is de schijf van 5.

Een gevarieerd menu worden de volgende producten zoveel mogelijk geschrapt: geraffineerde suikers, bewerkte voedingsproducten, zo min mogelijk E-nummers, light producten, frisdranken, vruchtensappen en alcohol. 

5. Geestelijke welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomst in balans te blijven.

Fysieke, emotionele en mentale aspecten zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is dan ook belangrijk om naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Hypnosepraktijk Twente  helpt de client mee om bewust en onbewust deze belemmerende patronen te doorbreken waardoor je het helingsproces kun beïnvloeden. Hypnose kan een client helpen om deze denk en gedragspatronen te veranderen. 

Hypnosepraktijk Twente maakt gebruik van directe hypnose met krachtige technieken waardoor je snel resultaat behaald. Hypnose kan toegepast worden op iedereen die er open voor staat om verandering te willen maken in hun fysieke, emotionele en mentale aspecten waardoor je zonder oordeel weer een positief denkpatroon krijgt, lichamelijke klachten kunnen verminderen of helemaal laten verdwijnen. 

Download gratis e-book:

De echte waarheid over hypnose

Er zijn veel vragen omtrent hypnose. Veel mensen weten niet wat het inhoudt en wat het kan doen. In dit gratis e-book ga ik al je vragen wegnemen die je hebt over hypnose. Klik hieronder op de knop om gratis toegang te krijgen.

Hypnosepraktijk Twente Echter waarheid over hypnose

Bekijk je onze website dan ga je akkoord met onze cookies.