Paniekstoornis definitief oplossen met hypnose


Ontzettend veel mensen hebben last van paniekstoornissen. Wanneer spreek je nu van een paniekstoornis, wat houdt dit in en hoe kun je dit oplossen met hypnose? Lees hieronder meer in mijn blog.

Wat is een paniekstoornis?

Je spreekt van een paniekstoornis wanneer er terugkerende aanvallen van angst en paniek optreden. Deze paniekaanvallen komen vaak onverwachts en je ervaart grote paniek. Vaak ben je angstig om je zelfbeheersing te verliezen of je bent erg angstig om bijvoorbeeld een hartaanval te krijgen. Tussen de paniekaanvallen door ervaar je meestal weinig klachten van je angst.

Erg veel mensen hebben paniekaanvallen en dit gaat vaak gepaard met pleinvrees. Hierdoor ga je veel situaties uit de weg. Denk hierbij aan: niet meer alleen naar de winkel, niet meer alleen op reis of drukte uit de weg gaan omdat je bang bent om weer een paniekaanval te krijgen terwijl je niet thuis bent.

Wanneer je een paniekstoornis krijgt, heb je meerdere paniekaanvallen. Vaak heb je meerdere keren per dag een paniekaanval en deze zijn vaak erg heftig. Vaak komen de paniekaanvallen als je erg moe bent, alleen bent, in een vreemde situatie bent of onder grote druk staat. De paniekaanvallen kunnen zomaar ineens ontstaan zonder dat er een verband is met een situatie.

Symptomen paniekaanvallen

Er zijn een aantal symptomen die bij paniekaanvallen komt kijken. Een aanval begint vaak plotseling en kan gepaard gaan met 1 of meerdere verschijnselen:

 • Hartkloppingen
 • Hoog gevoel van angst
 • Transpireren
 • Trillen
 • Beven
 • Gevoel van stikken of ademnood
 • Benauwd
 • Pijn of drukkend gevoel op de borst
 • Misselijkheid
 • Duizeligheid
 • Angst om de controle te verliezen
 • Angst om dood te gaan
 • Tintelingen
 • Opvliegers
 • Koude rillingen

De verschijnselen kunnen elkaar versterken waardoor je nog meer angst ervaart. Vaak ben je bang om een hartstilstand te krijgen, doordat je hiervoor erg angstig bent zullen je klachten erger worden waardoor het erg lastig wordt om deze angst te overwinnen.

Hoe ontstaat een paniekaanval?

Er zijn verschillende factoren waarbij een paniekstoornis kan ontstaan. Hieronder staan de meest voorkomende.

Manier van waarnemen:

Mensen die snel angstig zijn zullen sneller signalen opvangen dan mensen die minder snel angstig zijn. Bijvoorbeeld als je hart overslaat (dit gebeurd ook bij gezonde mensen). Als je niet snel angstig bent zul je dit waarschijnlijk niet eens merken maar als je snel angstig bent zul je dit wel degelijk merken. Sterker nog, je gaat denken dat je een hartafwijking hebt of dat je ernstig ziek bent. Hierdoor kom je in een negatieve spiraal terecht en deze angst zal steeds groter worden. Hierdoor kan het zich ontwikkelen tot een angststoornis.

Erfelijkheid:

Angstgevoeligheid lijkt erfelijk te zijn. Het is al bij kinderen goed te zien. Het ene kind durft alles terwijl het andere kind zich snel zorgen maakt en erg voorzichtig is.

Omstandigheden:

Door bepaalde omstandigheden kan het voorkomen dat je paniekaanvallen krijgt. Denk aan veel stress of grote veranderingen.

Hyperventilatie:

Als je hyperventilatie krijgt kun je veel angst ervaren doordat je weinig zuurstof krijgt, benauwdheid, pijn op de borst  of het gevoel van flauwvallen. Doordat je zoveel angst ervaart kan dit overslaan tot echt paniekaanvallen.

Angst voor herhaling:

Als je eenmaal een paniekaanval hebt gehad heb je nog niet gelijk een paniekstoornis. Veel mensen zijn erg angstig om nog een paniekaanval te krijgen nadat ze een eerdere paniekaanval hebben gehad. Als je bijvoorbeeld in de winkel voor het eerst een paniekaanval ervaart ben je de volgende keer weer angstig om deze paniekaanval opnieuw te krijgen. Doordat je hierdoor angstig bent zul je in een negatieve spiraal komen en zullen je klachten vaak erger worden. Als je een paar keer een paniekaanval hebt gekregen in bijvoorbeeld een winkel is de kans groot dat je deze winkel gaat vermijden omdat je angst te groot is geworden om een paniekaanval te krijgen. Zo krijg je een angst voor een angst. Op langere termijn kan dit ontstaan tot een paniekstoornis als je er niks aan laat doen.

Gratis E-book hypnose

Hoe kan hypnose hierbij helpen?

Hypnose kan je in de meeste gevallen al met 1 sessie definitief je probleem oplossen. Hypnose is erg krachtig en kan je gemakkelijk uit je visuele cirkel halen. Hypnose is snel, effectief en met een blijvend resultaat!  95% wat je doet is onbewust en dat is ontzettend veel. Je onderbewuste wil je graag gelukkig en veilig houden. Als er een situatie is ontstaan kan het onderbewustzijn ervoor kiezen om je paniekaanvallen te bezorgen. Je onderbewustzijn zal denken dat je dan veilig en gelukkig bent omdat je bepaalde situaties uit de weg gaat. Terwijl het bewustzijn (5% wat je doet) er heel anders over denkt. De hypnotiseuse kan erg gemakkelijk deze visuele cirkel doorbreken waardoor je definitief verlost bent van je angststoornis.

Wil je eindelijk verlost worden van je paniekstoornis en weer kunnen genieten van het leven? Wacht dan niet langer en kies voor directe hypnose! Plan hier direct een afspraak in.

Plan Direct een Afspraak

 

Download gratis e-book:

De echte waarheid over hypnose

Er zijn veel vragen omtrent hypnose. Veel mensen weten niet wat het inhoudt en wat het kan doen. In dit gratis e-book ga ik al je vragen wegnemen die je hebt over hypnose. Klik hieronder op de knop om gratis toegang te krijgen.

close

Download gratis e-book:

De echte waarheid over hypnose

Er zijn veel vragen omtrent hypnose. Veel mensen weten niet wat het inhoudt en wat het kan doen. In dit gratis e-book ga ik al je vragen wegnemen die je hebt over hypnose. Klik hieronder op de knop om gratis toegang te krijgen.

Heb je nog vragen?

Stel deze gerust en ik probeer deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag Bel mij terug

Gecertificeerd Hypnotiseuse

Wij beschikken over de juiste papieren. Daarnaast heb ik les gehad van de zoon van Dave Elman, de grondlegger van Directe Hypnose

Directe hypnose, SleepTalk, kinderhypnose, afvallen, stoppen met roken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk je onze website dan ga je akkoord met onze cookies.