Winterdepressie oplossen met hypnose


Hypnosepraktijk Twente winterdepressie

Wat is een winterdepressie (ook wel seizoensdepressie of winterdip genoemd), wat zijn de symptomen en hoe kun je dit definitief oplossen met hypnose?

Wat is een winterdepressie?

Hypnosepraktijk Twente winterdepressieDe blaadjes vallen weer van de boom, de eerste sneeuwvlokjes komen eraan, vaak veel regen en het wordt sneller donker. Veel mensen denken dan heerlijk om met een warme deken op de bank liggen, warme chocolademelk bij de kachel of gezellig de kaarsjes aan. Toch hebben nog veel mensen last van een soort depressie rond dit tijdstip van het jaar. Dit komt elk jaar weer rond dezelfde periode terug en verdwijnt weer rond het voorjaar. Mensen met een winterdepressie zullen een zware tijd hebben van veel lichamelijke en psychologische klachten.

Symptomen

Als je een winterdepressie hebt zul je èèn of meerdere van de volgende symptomen hebben:

  • Somberheid
  • Neerslachtig gevoel
  • Veel willen slapen
  • Veel willen eten
  • Energie verlies
  • Gewichtstoename
  • Snel geïrriteerd
  • Zwaar gevoel in het lichaam
  • Niet kunnen genieten
  • Geen plezier meer kunnen maken
  • Rusteloosheid
  • Trager denken
  • Concentratie problemen
  • Negatief zelfbeeld
  • Negatief beeld van anderen
  • Doods gedachten/wensen

Oorzaken winterdepressie

Wat de precieze oorzaak is van een winterdepressie zijn onderzoekers het nog niet over eens. Waar ze het wel over eens zijn is dat je tijdens deze maanden minder zonlicht krijgt, zo produceert je lichaam de stof melatonine als het geen licht krijgt en het dus donker is. Dit is een stof die ervoor zorgt dat je in slaapt valt. Een hoeveelheid licht zou de aanmaak van bijvoorbeeld melatonine verstoren met een winterdepressie als gevolg.

Men is er nog niet over eens waarom de èèn wel een winterdepressie krijgt en de ander niet.  Ook als je vitamine D tekort hebt zul je sneller in een winterdepressie komen dan als je genoeg vitamine D in je lichaam hebt. Vitamine D maak je aan door middel van zonlicht, in de wintermaanden zul je dit een stuk minder hebben en dus gevoeliger zijn voor een winterdepressie.

Alleen een huisarts, psycholoog of psychiater kan vaststellen of je een winterdepressie hebt.

Enkele tips

Hieronder een aantal tips die je kunt doen om de winterdepressie tegen te gaan:

  • Onderzoekers zijn het erover eens dat je een winterdepressie krijgt door een tekort aan zonlicht. Licht therapie kan hiervoor de uitkomst bieden.
  • Omdat de winterdepressie een soort van depressie is heb je speciale medicijnen voor de winterdepressie die ervoor zorgen dat je geen depressieve gevoelens krijgt tijdens de wintermaanden.
  • Zorg ervoor dat je regelmatig naar buiten gaat en dat je voldoende beweegt. Doordat het snel donker wordt ben je snel geneigd om binnen te blijven en dus nog minder zonlicht krijgt.
  • Ga op vakantie waar de zon schijnt. Heb je echt behoefte aan voldoende zonlicht dan kun je altijd in de wintermaanden even op vakantie gaan.

Hoe kan hypnose hierbij helpen?

Hypnose kan je in de meeste gevallen al met 1 sessie definitief je probleem oplossen, het is erg krachtig en kan je gemakkelijk uit je visuele cirkel halen. Daarnaast is hypnose snel, effectief en met een blijvend resultaat!  95% wat je doet is onbewust en dat is ontzettend veel. Je onderbewuste wil je graag gelukkig en veilig houden.

Zodra de winter begint en je krijgt weinig zonlicht kan het onderbewustzijn ervoor kiezen om je depressief te laten voelen zodat je bepaalde dagen of situaties uit de weg gaat. Je onderbewustzijn zal denken dat je dan veilig en gelukkig bent omdat je bepaalde dagen of situaties uit de weg gaat. Terwijl het bewustzijn (5% wat je doet) er heel anders over denkt.

De hypnotiseur kan erg gemakkelijk deze visuele cirkel doorbreken waardoor je definitief verlost bent van je winterdepressie zodat je eindelijk kunt genieten van de wintermaanden.

Zie je het al voor je dat je kunt genieten van de wintermaanden? Kunt genieten van de sneeuwvlokjes en dat je er zelfs blij van wordt? Wacht dan niet langer en kies voor directe hypnose!

Plan Direct een Afspraak

Download gratis e-book:

De echte waarheid over hypnose

Er zijn veel vragen omtrent hypnose. Veel mensen weten niet wat het inhoudt en wat het kan doen. In dit gratis e-book ga ik al je vragen wegnemen die je hebt over hypnose. Klik hieronder op de knop om gratis toegang te krijgen.

Hypnosepraktijk Twente Echter waarheid over hypnose

Heb je nog vragen?

Stel deze gerust en ik probeer deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag Bel mij terug

Gecertificeerd Hypnotiseuse

Wij beschikken over de juiste papieren. Daarnaast heb ik les gehad van de zoon van Dave Elman, de grondlegger van Directe Hypnose

Directe hypnose, SleepTalk, kinderhypnose, afvallen, stoppen met roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk je onze website dan ga je akkoord met onze cookies.