Hypnose, controle verliezen of behouden?


Hypnose controle

Sceptisch over hypnose, hoe komt dit?

Ik zal je uitleggen waarom iedereen zo sceptisch is over hypnose. We zien af en toe hypnose voorbij komen op tv. Hier worden veel grappen over gemaakt, en je ziet vaak dingen waarvan je denkt: “Kan dit nu echt? Of is dit allemaal gespeeld?”

Showhypnose

Dit is een tijd op tv geweest en de één doet nog gekker dan de ander. Hoe komt dit en waarom zou iemand dat doen? Er gaat een hele voorbereiding vooraf voordat iemand in een show komt van hypnose. De mensen die graag in hypnose willen, graag in de spotlights staan en graag gekke dingen doen kunnen meedoen met showhypnose. Sommige mensen vinden dit geweldig en doen dan ook de raarste dingen. Als iemand heel verlegen is en niet eens op een podium durft te staan zou dit nooit doen. Veel mensen weten niet dat je tijdens hypnose de controle over jezelf blijft houden. Dat je zelfs uit de hypnose komt als je het ergens niet mee eens bent.

Hoe werkt dit precies?

95% wat je doet is onderbewust. 5% van wat je doet is bewust. Daartussen ligt een kritische factor die al je informatie wat binnenkomt filtert naar je onderbewustzijn. Stel je voor dat een wildvreemde vraagt om je pincode. Natuurlijk geef je deze niet. Dit komt door je kritische factor, deze filtert de informatie wat binnenkomt en zorgt ervoor dat deze informatie niet naar je onderbewuste gaat omdat je weet dat dit niet goed voor je is.

Hypnose werkt alleen als je er toestemming voor geeft en als je het zelf wilt. Wil je het niet, dan gebeurd het ook niet. Dit geldt ook als je een probleem wilt oplossen. Het werkt alleen als je het echt wilt. Wil je bijvoorbeeld van een angst af? Dan werkt dit alleen als je echt klaar bent met je angst en dat je de stap wil nemen om je probleem onder ogen te zien en er echt definitief vanaf wil.

Kun je de hypnose zelf stoppen?

Ja, je kunt ten alle tijde de hypnose zelf stoppen. Hypnotiseurs kunnen geen dingen met je doen of zeggen waar jij het niet mee eens bent. Proberen ze dat wel en je bent er niet mee eens, ben je in een honderdste seconde weer uit de hypnose. Je hebt dus ten alle tijde de controle over jezelf en je hoeft geen zorgen te maken dat je de controle verliest tijdens hypnose. Je hebt het zelf in de hand en daar kan niemand iets aan doen. Iedereen heeft een grens en die bepaal je helemaal zelf.

Waar komt het woord hypnose vandaan?

“Hypnos” is Grieks voor “slaap”. Dit betekent niet dat je gaat slapen zodra je in hypnose bent. Het woord “slaap” is een hulpmiddel voor je brein. Het helpt je brein mee om net even dat zetje te geven om in hypnose te gaan, of een klein zetje om je verder en dieper in hypnose te laten gaan. Zodra je in hypnose bent ben je in een heerlijke fantastische ontspannen staat.

Mocht je nog vragen hebben dan bel ik je gratis terug om meer uitleg te geven over de hypnose. Ook is het mogelijk om direct een afspraak in te plannen.

Download gratis e-book:

De echte waarheid over hypnose

Er zijn veel vragen omtrent hypnose. Veel mensen weten niet wat het inhoudt en wat het kan doen. In dit gratis e-book ga ik al je vragen wegnemen die je hebt over hypnose. Klik hieronder op de knop om gratis toegang te krijgen.

Hypnosepraktijk Twente Echter waarheid over hypnose

Heb je nog vragen?

Stel deze gerust en ik probeer deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag Bel mij terug

Gecertificeerd Hypnotiseuse

Wij beschikken over de juiste papieren. Daarnaast heb ik les gehad van de zoon van Dave Elman, de grondlegger van Directe Hypnose

Directe hypnose, SleepTalk, kinderhypnose, afvallen, stoppen met roken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk je onze website dan ga je akkoord met onze cookies.